Kuva: Antti Pihlajamaa

KUKA JA MITÄ

Olen taidemaalari ja kuvanveistäjä, ja työtilani sijaitsee Helsingin Vanhassakaupungissa. Olen Helsingin taiteilijaseuran jäsen, joten töitäni voi ostaa tai lainata Taidelainaamon kautta (taidelainaamo.fi).

Teosteni teemat ja tyylit vaihtelevat ajoittain, riippuen siitä mitä milläkin hetkellä koen itselleni mielekkääksi luoda. Pääasiassa niiden aiheet syntyvät ympäristöstäni tekemistä havainnoista sekä kulttuurien ja ihmisten tutkimuksistani, mutta kuten usein taiteessa, on niissä myös yleensä jotain henkilökohtaisempaa taustalla.

 

Työstän mielelläni samanaikaisesti sekä haastavampaa että kevyempää materiaalia (niin teknisesti kuin teemallisesti), sillä toisinaan tekee hyvää maalata vailla sen suurempia suunnitelmia ja ottaa malliksi vaikkapa Kalasataman tornitalot. Artesaanikoulutuksestani huolimatta pääpainoni on maalaustaiteen puolella ja tällä kentällä tulen laajentamaan reviiriäni taitojeni kehittyessä jatkuvasti.

KOULUTUS

2015 – 2016

Helsingin Avoin yliopisto - taidehistoria ja kulttuuritutkimus

2009

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puuala)

2005

Kuvataidepainotteinen luokka, Korson koulu

NÄYTTELYT

Helmi-, maaliskuu 2020 - Silkkaa iloa

Rikhardinkadun kirjasto

Helsingin taiteilijaseuran jäsenten ryhmänäyttely. Teokseni "Pakanajuhla" oli ensimmäistä kertaa esillä.

Loka-, marraskuu 2019 - Aino

Galleria Pirkko-Liisa Topelius, Helsinki

Yhteisnäyttely Nina Backmanin kanssa.

Näyttelyn teokset olivat osaltani pääasiassa uusia puisia veistoksia.

Maaliskuu 2019 - Saunassa syntynyt -

Taiteilijan peilipöytä

Galleria Kolmas Kerros, Helsinki

Toinen näyttelyni aukesi yleisölle maaliskuussa 2019. "Saunassa syntynyt" -niminen teossarja käy läpi suomalaista kulttuuria ja historiaa saunan aina säilyessä tärkeimpänä pyhättönä. Tämä viiden teoksen "painotekniikalla" toteutettu sarja on tyyliltään primitiivistä esihistoriallista taidetta.

"Saunassa syntynyt" -näyttelyn ohessa pidin pienen lisänäyttelyn nimeltään "Taiteilijan peilipöytä". Näyttely koostui teoksista jotka yhdessä loivat eräänlaisen kuvan itsestäni.

Marraskuu 2017 - Mitä ei koskaan ollutkaan

7. Dream galleria, Helsinki

Ensimmäisen näyttelyni järjestin marraskuussa 2017 ja se oli osa virallista Suomi100 -ohjelmistoa. Näyttely kantoi nimeä "Mitä ei koskaan ollutkaan". Teoksissa yhdistyy perinteinen ja nykypäivän suomalaisuus, sekä menneiden vuosisatojen italialainen renessanssitaide. Ne ovat ajan ja kulttuurin vääristymiä suomalaisessa taidehistoriassa. Eli taidetta jota ei koskaan ollutkaan.

  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2017 By Niklas Rosenberg

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now