Kuva: Antti Pihlajamaa

KUKA JA MITÄ

Olen taidemaalari ja kuvanveistäjä Helsingistä ja työtilani sijaitsee Helsingin Vanhassakaupungissa. Kuulun nyt myös Helsingin taiteilijaseuraan, joten teoksiani voi ostaa Taidelainaamon kautta (taidelainaamo.fi).

Teosteni teemat ja tyylit vaihtelevat suuresti, riippuen siitä mitä milläkin hetkellä koen itselleni mielekkääksi luoda. Pääasiassa teosteni aiheet pyörivät mm. kulttuurien ja historian tutkimuksissani, mutta kuten yleensäkin taiteessa, niissä on usein myös jotain henkilökohtaisempaakin taustalla.

 

Työstän mielelläni samanaikaisesti sekä haastavampaa että kevyempää materiaalia, sillä toisinaan tekee hyvää maalata vailla sen suurempia suunnitelmia ja ottaa malliksi vaikka maljakkoon kuihtunut kukkakimppu. Artesaanikoulutuksestani huolimatta pääpainoni on maalaustaiteen puolella ja tällä kentällä tulen laajentamaan reviiriäni taitojeni kehittyessä jatkuvasti.

KOULUTUS

2015 – 2016

Helsingin Avoin yliopisto - taidehistoria ja kulttuuritutkimus

2009

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puuala)

2005

Kuvataidepainotteinen luokka, Korson koulu

NÄYTTELYT

Loka-, marraskuu 2019 - Aino

Galleria Pirkko-Liisa Topelius, Helsinki

Yhteisnäyttely.

Näyttelyn teokset olivat osaltani pääasiassa uusia puisia veistoksiani.

Maaliskuu 2019 - Saunassa syntynyt -

Taiteilijan peilipöytä

Galleria Kolmas Kerros, Helsinki

Toinen näyttelyni aukesi yleisölle maaliskuussa 2019. "Saunassa syntynyt" -niminen teossarja käy läpi suomalaista kulttuuria ja historiaa saunan aina säilyessä tärkeimpänä pyhättönä. Tämä viiden teoksen "painotekniikalla" toteutettu sarja on tyyliltään lähempänä primitivismiä tai esihistoriallista taidetta.

"Saunassa syntynyt" -näyttelyn ohessa oli pieni lisänäyttely nimeltään "Taiteilijan peilipöytä". Näyttely koostui teoksista jotka yhdessä loivat eräänlaisen kuvan itsestäni.

Marraskuu 2017 - Mitä ei koskaan ollutkaan

7. Dream galleria, Helsinki

Ensimmäisen näyttelyni järjestin marraskuussa 2017 ja se oli osa virallista Suomi100 -ohjelmistoa. Näyttely kantoi nimeä "Mitä ei koskaan ollutkaan". Se esitteli monenkirjavaa suomalaista kulttuuria italialaisen renessanssitaiteen tyylillä sekoittaen mukaan vielä ripauksen surrealismia.

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2017 By Niklas Rosenberg

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now